Feito a partir da casta Italiana Sangiovese. Estagiou 5 meses em garrafa.
Aroma fino de framboesa, amora, mas o que sobressai é um fumado forte.
Fresco, ligeiramente seco e amadeirado. Também lá está tosta da pipa e baunilha seca. No fundo nota-se uva passa. Não estou habituado ao bicho, mas como é ligeiramente astringente casa bem com carne de porco gorda. Parece um primo dos tintos feitos com Baga.
Final médio.
Classificação: ★★★☆☆
Nota: Garrafa oferecida pelo produtor.
Made from the the Italian wine grape Sangiovese. Aged 5 months in the bottle.
Fine aromas of raspberry and blackberry, it rises also a strong smoked character.
Fresh, dry and slightly woody. Some toast and dried vanilla are also present. At the bottom some raisin. I'm not used to the beast, but as it is slightly astringent pairs well fatty pork. It seems like a cousin of Portuguese reds made with Baga.
Medium finish.
Ratting: ★★★☆☆
Note: Bottle offered by the producer.
Aroma fino de framboesa, amora, mas o que sobressai é um fumado forte.
Fresco, ligeiramente seco e amadeirado. Também lá está tosta da pipa e baunilha seca. No fundo nota-se uva passa. Não estou habituado ao bicho, mas como é ligeiramente astringente casa bem com carne de porco gorda. Parece um primo dos tintos feitos com Baga.
Final médio.
Classificação: ★★★☆☆
Nota: Garrafa oferecida pelo produtor.
Made from the the Italian wine grape Sangiovese. Aged 5 months in the bottle.
Fine aromas of raspberry and blackberry, it rises also a strong smoked character.
Fresh, dry and slightly woody. Some toast and dried vanilla are also present. At the bottom some raisin. I'm not used to the beast, but as it is slightly astringent pairs well fatty pork. It seems like a cousin of Portuguese reds made with Baga.
Medium finish.
Ratting: ★★★☆☆
Note: Bottle offered by the producer.
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